CMHF Overheid is een platform van beroepsverenigingen voor werknemers bij de overheid. Wij streven naar vakbekwaamheid en naar arbeidsvoorwaarden die een goede beroepsuitoefening ondersteunen.

Update CAO gemeenten / WSGO

Een update van de onderhandelaars voor de CAO gemeenten:

Beste leden,

Dinsdagavond 3 oktober hebben wij eindelijk -zij het nog informeel- een loonbod gehad van de werkgever: een loonsverhoging van 4% voor een cao-periode van een jaar.

Dit loonbod is vandaag formeel bevestigd.

Wij hebben vorige week de werkgever huiswerk meegegeven om ook tot een loonbod te komen. Om goed te kunnen onderhandelen heb je immers 2 percentages nodig.

Daar heeft men nu dus gehoor aan gegeven en wij zijn blij dat er een openingsbod ligt, maar daarmee zijn we er nog niet!

In de tussentijd is er ook een technisch overleg geweest met VNG over andere belangrijke cao-zaken, waar we wel min of meer op één lijn zitten.

Hiervoor gaan wij de komende tijd teksten uitwerken die dan op de cao-tafel komen om vastgesteld te worden.

Wij hebben in de eerdere overleggen drie hoofdthema’s geformuleerd:

– Loon
– Verlof en RVU
– Inhuur en flex

Op loon ligt er nu een bod, op verlof en RVU beweegt de VNG nog niet.

Op inhuur en flex gaan wij met een tekst komen, dit is voor de bonden een principieel punt, omdat wij zien dat inhuur de afgelopen jaren enorm toeneemt.

Er zijn gemeenten waar de inhuur 18% is! Dat vinden wij veel te veel en dat komt niet ten goede aan het werk van alle vaste medewerkers.

Wij houden jullie op de hoogte,

Jullie onderhandelaars,

Jan Hut en Ada van der Linden

CMHF Overheid & PDO

Deel met anderen

© 2021 - | CMHF Overheid. All rights reserved.
Realisatie door Zoccolo.