CMHF Overheid is een platform van beroepsverenigingen voor werknemers bij de overheid. Wij streven naar vakbekwaamheid en naar arbeidsvoorwaarden die een goede beroepsuitoefening ondersteunen.

Nieuwe trainingsdata ‘werken aan jouw toekomst’ beschikbaar

Het A + O fonds Rijk heeft nieuwe data toegevoegd voor hun leerlijn ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie’. Eerder dit jaar stroomden de aanmeldingen voor de verschillende trainingen in hun aanbod snel vol. Daarom heeft het A+O fonds Rijk nieuwe trainingsdata online gezet, de nieuwe trainingen zullen in april en mei plaatsvinden. De inschrijvingen voor deze trainingen lopen ook weer hard dus wil jij werken aan je toekomst? Schrijf je dan snel in voor een van de trainingen! 

De trainingen

Binnen de leerlijn ‘Werken aan jouw toekomst: op locatie‘ zijn de volgende trainingen (weer) open gezet voor aanmeldingen: 

1. Van werkdruk naar werkplezier 

Tijdens deze training leer je hoe je beter met werkdruk kunt omgaan. Je leert efficiënter om te gaan met je tijd (timemanagement) en krijgt het overzicht weer terug door slim te plannen. Zo loop je niet achter de feiten aan. Praktische oplossingen zorgen samen voor een nieuwe manier van werken.  

2. Netwerken  

Je maakt kennis met hoe je belangrijke relaties kunt opbouwen. En je leert hoe je jouw netwerk kunt vergroten. Na het volgen van deze training gaat netwerken jou een stuk beter, natuurlijker én soepeler af!

3. Sterk in je werk! 

Hoe zorg je ervoor dat wat jij wilt, in balans blijft met wat de organisatie van je vraagt? Tijdens deze training krijg je rust en tijd om stil te staan bij jouw talenten en kwaliteiten en de redenen waarom jij jouw werk doet. Dit helpt om gemotiveerd en vol energie aan het werk te zijn én blijven.

4. Ontladen en opladen  

Hoe kun je tijdens je werkdag en na het werk goed voor jezelf zorgen? Bijvoorbeeld als je een opgejaagd gevoel hebt of merkt dat je energie afneemt? In deze training krijg je tips waarmee je je energie vast kunt houden of terug kunt pakken. 

5. Personal Branding  
Deze training helpt jou om jouw eigen unieke waarde te ontdekken en te zien wat jij toevoegt aan een organisatie. Hoe kun je overtuigend laten weten wat jouw talenten zijn? En hoe presenteer je jezelf daardoor krachtig? Daar gaan we samen mee aan de slag! 

6. Ontdek en gebruik je talenten en competenties 
We leren je om je sterke punten te herkennen en om ze te benoemen. Dit heb je nodig als je stappen in je carrière wilt maken. Vaak heb je ook nog talenten die voor jou heel normaal zijn, maar voor een ander heel waardevol: de onvermoede talenten. Deze training helpt je om die onvermoede talenten te zien. 

7. Non-verbale communicatie: anders kijken, meer zien 

De impact van non-verbale communicatie in onze gesprekken is groot. Het is dan ook verrassend dat hier vaak weinig aandacht voor is in trainingen. In deze training leer je de belangrijkste non-verbale signalen kennen. Ook ga je aan de slag met het ontwerpen van jouw digitale regels. Dit is extra belangrijk nu hybride werken steeds vaker voorkomt.

8. Zeg het! Word beter in lastige gesprekken 

Deze training is voor iedereen die op het werk beter wil worden in opkomen voor wat je nodig hebt. We gaan aan de slag met grenzen stellen of nee zeggen en een ander je mening geven of lastige feedback. Je leert hoe je je manier van gesprekken voeren kan verbeteren. Aan het eind van de dag sta je steviger in je schoenen om te zeggen wat voor jou telt! 

9. De touwtjes in eigen handen (NIEUW!)

In deze training herpak jij de controle over je (werk)leven en maak je bewust keuzes om doelen te bereiken. Tijdens deze training leer je in één dag wat persoonlijk leiderschap is en hoe je het kunt ontwikkelen. Zo krijg je de touwtjes over jouw leven en carrière (weer) in eigen handen. 

10. Te veel prikkels op het werk (NIEUW!)

Op het werk heb je vaak te maken met veel prikkels waardoor je je moelijker kunt concentreren. In deze training leer je hoe je je ideale (hybride) werkweek kunt indelen en ontvang je tools om beter met prikkels om te gaan. Zo kun jij je werk met meer plezier en energie uitvoeren! 

Incompany trainingen

Wil jij met een aantal collega’s, jouw hele team of een hele afdeling een training volgen? Ook dit is mogelijk. Via de website van A+O fonds Rijk kun je een gratis incompany training aanvragen. 

Meer informatie of aanmelden?

Kijk voor meer informatie over het de leerlijn ‘Werken aan jouw toekomst’ op de website van het A + O fonds rijk. Wil jij je gelijk aan melden voor een training op locatie? Ook dit kan via deze link of via de button hieronder. 

Deel met anderen

© 2021 - | CMHF Overheid. All rights reserved.
Realisatie door Zoccolo.