CMHF Overheid is een platform van beroepsverenigingen voor werknemers bij de overheid. Wij streven naar vakbekwaamheid en naar arbeidsvoorwaarden die een goede beroepsuitoefening ondersteunen.

Cao update: “Kabinet, schiet eens op!”

In de vorige update kwamen de cao-onderhandelaars nog met positief nieuws: op 1 maart zou het kabinet instemmen met de start van de officiële onderhandelingen. De laatste update is helaas minder positief. De start van de officiële onderhandelingen werd eerder al met een week uitgesteld. Nu blijkt dat daar nog een week bovenop komt en dat het kabinet pas op 15 maart zal instemmen met de start van de onderhandelingen. 

Het kabinet haalt dus de vaart de onderhandelingen. Waar eind 2023 de loonsverhoging voor politiemedewerkers wel al werd verhoogt, laat deze verhoging voor de rijksambtenaar nog op zich wachten.

Zowel de werkgever als de bonden zijn ervan overtuigd dat er snel tot een resultaat gekomen kan worden, maar de werkgever moet dus nog even wachten op het kabinet. De cao-onderhandelaars willen er alles aan doen om in maart toch al met resultaat te komen. 

Lees de hele update van de onderhandelaars via de button. 

Deel met anderen

© 2021 - | CMHF Overheid. All rights reserved.
Realisatie door Zoccolo.